Се празнува „Рождество на Пресвета Богородица“

По повод големиот христијански празник „Рождество на Пресвета Богородица“ или Мала Богородица, претставници на Општина Прилеп, традиционално како и секоја година така и оваа го посетија населеното место  Штавица.  

Read more

Честитки по повод празникот Голема Богородица и Денот на рударите од градоначалникот Марјан Ристески

По повод големиот христијански празник „Успение на Пресвета Богородица“,  градоначалникот Марјан Ристески упати честитка до сите верници од православна вероисповед

Read more