Над 240 загинати поради тајфунот Тембин на Филипини, Виетнам ќе евакура преку 1 милион жители

Бројот на загинатите поради тајфунот Тембин, што предизвика лизгање на земјиштето и поплави во јужните делови на Филипините, достигна до

Read more