Шпанското обвинителство бара затвор за разрешената Влада на Каталонија

Шпанското обвинителство побара затвор за осум члена на сменетата сепаратистичка каталонска влада, додека трае истрагата, пренесе Би-Би-Си.   Сменетиот каталонски лидер

Read more