Писмо на професорките до пратениците : Да се стави вето, ако пратениците пак изгласаат двојазичност, на потег е Уставниот суд!

Писмо од од акад. проф. д-р Катица Ќулавкова, проф. д-р Гордана Силјановска Давкова, проф. д-р Симона Груевска-Маџоска до Собранието и пратениците.

Read more

Дебатата за законот за јазиците ќе продолжи по локалните избори

Претседателот на Парламентот Талат Џафери ја прекина расправата за законот за јазиците и најави дека таа ќе продолжи по локалните

Read more