Дијабетичарите со отворено писмо до Заев, бараат да стави крај на инсулинската криза

Здружението на лица со дијабетес „Шечерче- Лолипоп“ од Велес со отворено писмо, бара од премиерот Зоран Заев лично да се

Read more

Дијабетичарите ќе бараат кривична одговорност за неквалитетни и фалсификат инсулини

  Болните од дијабетес бараат Агенцијата за лекови да каже од каде се набавува инсулинот, дали гарантира за неговата безбедност

Read more