Ратификацијата на договорот за добрососедство на Македонија и Бугарија во матичната комисија

Предлог законот за ратификација на договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Македонија и Бугарија е на дневен ред на

Read more

Дали во духот на новиот договор со Бугарија ќе се менува поставката во Участакот во Прилеп ?

„Да се сетиме на тие денови, денови на отпор и гордост. Денови на борба и слобода ! Сеќавање на штрајкот

Read more

ЗАЕВ – БОРИСОВ : Не се мешаме во односите на црквите, но ги охрабруваме да најдат решение

Заев и Борисов истакна дека како влади и како политичари го почитувале секуларниот карактер и не сакале воопшто да се

Read more

Заев го пречека Борисов во манастирот „Свети Леонтиј“ и доби орден од МПЦ

Премиерот Зоран Заев го пречека неговиот бугарски колега Бојко Борисов во Водочкиот манастир, во присуство на митрополитот струмички, Наум.  

Read more

Заев : Во учебниците нема повеќе да пишува бугарски фашистички окупатор

Македонскиот премиер Зоран Заев во интервју за бугарската државна телевизија најави дека Договорот за добрососедство со Бугарија ќе биде ратификуван

Read more