Ердоган: Турција ќе ги прекине односите со Израел ако Ерусалим биде признат за израелски главен град

Евентуалното признавање на Ерусалим за израелски главен град од страна на САД, може да доведе до прекин на односите меѓу

Read more

Ердоган го отфрли извинувањето: Турција ќе го преиспита своето членство во НАТО

Претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган изјави дека целта на скандалот при вежбите на НАТО, наречени „Trident Javelin“, кои се

Read more

Ердоган ќе го урива Културниот центар Ататурк во Истанбул за да изгради опера

Во говорот што го одржа во Истанбул, Ердоган ги обелодени плановите за дизајнирање на новата оперска куќа на плоштадот Таксим на моменталната локација на

Read more