Граѓаните на протест, побараа власта да се справи со загадувањето

Околу 200 граѓани протестираа денеска пред Владата, барајќи од надлежните решенија за загадувањето на воздухот. Протестот беше најавен и организиран на социјалните

Read more

Скопје е прогласен за најзагаден град во светот

Денеска во медиумите се појави информација дека градот Скопје го држи првото место како најзагаден град во светски рамки, престигнувајќи

Read more