Македонија повторно се задолжува за нови 500 милиони евра, издадена шестата еврообврзница

Македонија денеска ја издаде шестата еврообврзница, а нејзината вредност изнесува 500 милиони евра. Рокот на достасување и е седум години,

Read more

Македонија на домашен пазар годинава ќе се задолжи за 45 милиони евра повеќе од планираното

Максималниот износ на задолжување на државата годинава се зголемува за 45 милиони евра со одлуката за утврдување на нов максималниот

Read more