Тринаесет лица уапсени во Сараево и Коњиц поради злосторства против човештвото

Безбедносните сили на Босна и Херцеговина денеска уапсија 13 лица на подрачјето на Коњиц и Сараево поради злосторства против човештвото.

Read more

Двајца аргентински капетани осудени на доживотен затвор за смртта на 30.000 лица

Двацата поранешни капетани на аргентинската морнарица Алфредо Асиц и Хорхе Едуардо Акоста осудени се на доживотна казна затвор поради злосторства

Read more