Кина ќе гради водовод долг 1.000 км. за да претвори најголемата пустина Такламакан во оаза

Во моментов кинески експерти активно работат на проект за изградба на цевковод долг 1.000 километри, кој ќе биде најдолг во

Read more

Кина влегува во „Нова ера“

Кинескиот претседател Си Џинпин  го отвори националниот конгрес на Комунистичката партија на Кина, најавувајќи дека кинескиот социјалистички систем влегува во

Read more

Кина ги затвора севернокорејските компании во земјата

Кинеската влада нареди затворање фабриките и бизнисите што во сопственост на Северна Кореја на сопствената територија. Наредбата важи и за

Read more