ВИДЕО: Евакуирани над 60.000 луѓе поради ерупцијата на вулканот Мајон на Филипините

По неколкудневни ерупции, утрово најактивниот вулкан на Филипините, Мајон, исфрли лава до 600 метри висина. Лавата направила облак од пепел

Read more