Руската Дума забрани пристап на новинари од американски медиуми

Долниот дом на рускиот Парламент, Државната дума денеска им забрани пристап на новинари од американските медиумии, кои се оквалификувани како

Read more

Селмани: Државата премногу се меша во медиумите, да се избрише спорниот член од законот за медиуми

Претседателот на Здружението на новинарите Насер Селмани, на денешната заедничка прес-конференција со Институтот за социјални и хуманистички науки уште еднаш

Read more