ВИДЕО – Петров : Договорот Заев-Борисов е предавство на нацијата, a МПЦ итно да го повлече барањето до БПЦ

Македонското здружение „Басилеј“ од Прилеп и Канцеларијата за врски на Светскиот Македонски Конгрес вечерва организираа научна академија на тема „Македонско-Бугарските

Read more

Бугарската црква позитивно одговори на барањето на МПЦ

Бугарската православна црква прифати да биде заштитник на Македонската православна црква-Охридска Архиепископија и да се заложи пред православниот свет за

Read more

Шокантно : МПЦ бара Бугарската црква да биде нејзина Мајка црква – македонскиот народ никој не го прашува

Македонската Православна Црква- Охридска архиепископија ја признава Бугарската патријаршија за своја црква-мајка! Ова стои во писмото на Синодот на МПЦ-ОА напишано

Read more