Хаос на стартот на референдумот во Каталонија

Каталонскиот референдум за независност започна хаотично, со судири помеѓу полицијата која што се обидува да го спречи гласањето и граѓаните

Read more

Шпанската полиција ги затвора гласачките места во Каталонија

Шпанската полиција ги затвори училиштата кои беа планирани да служат како гласачки места и ја окупира базата за комуникации на

Read more