Празникот Свети Никола одбележан во прилепската населба Жабино Маало

Традиционално како и секоја година, еден ден пред големиот христијански празник Свети Никола, со прережување на славскиот колач и мал

Read more

ВИДЕО : Во Прилеп ќе бидат свиткани над 60.000 посни сарми за Св. Никола

Во Прилеп започнаа подготовките за патрониот празник на градот Свети Никола. Денеска во манастирот Св. Димитрија кај селото Селце жените

Read more

Општина Прилеп распишува награден конкурс по повод патрониот празник „Свети Никола“

По повод патрониот празник на Прилеп, „Свети Никола“,Општина Прилеп во соработка со основните училишта од градот распишува награден конкурс на

Read more

Во тек се подготовките за празникот „Свети Никола“- духовниот патрон на Прилеп

Во тек се подготовките за прославата на големиот христијански празник „Свети Никола“. По повод чествувањето, домаќинот на годинешната градска слава,

Read more