Светска банка планира нова поддршка за Македонија од 135 милиони долари

Светска банка во рамки на Стретијата за партнерство со Македонија за период 2015-2018 година во наредниот период планира да обезбеди

Read more

Светска банка ја намали прогнозата за Македонија: Раст од само 1.5 проценти на БДП

По меѓународниот монетарен фонд (ММФ) и Светска банка ги намали проекциите за растот на македонската економија годинава.   Според проценките

Read more