Османи: Постои консензус терминот Македонија да се најде во која било варијанта за решавање на спорот

Постои консензус, терминот Македонија да го има во која било варијанта во решавање на спорот за името, Грција го прифаќа тоа,

Read more

Напумпан оптимизам пред новата рунда преговори за името на 19 јануари

На 18 и 19 јануари во Њујорк ќе се одржи новата рунда преговори на македонскиот и грчкиот преговарач Васко Наумовски

Read more