Градоначалникот Јованоски со владини претставници извршија увид во изградбата на опожарените конаци на Трескавец

Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски заедно со министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски,

Read more

ДРОН ВИДЕО : Изградба на конаците на Трескавец

Милениумска приказна која континуирано продолжува да биде колевка на цивилизацијата како во минатото така и денес. Манастирот „Успение на Пресвета

Read more

Трескавец масовно посетен на празникот Успение на Пресвета Богородица

Стотици граѓани присуствуваа на вечерната богослужба за празникот Успение на Пресвета Богородица, или меѓу  народот познат како Голема Богородица, која

Read more

ВИДЕО : Манастирот Трескавец повторно во опасност од пожар

Опасноста од опожарување на манастирот Трескавец не е отстранета! Пожарот, кој на 23-ти од предната страна на манастирот беше ставен

Read more

Продолжи доделувањето на благодарници за учесниците во гаснењето на пожарот кај Трескавец

Во големата сала на Општина Прилеп и денеска продолжи доделувањето на благодарници за учесниците во гаснењето на пожарот кај Трескавец.

Read more

Благодарници за учесниците во гаснењето на пожарот кај Трескавец

Општина Прилеп и градоначалникот Марјан Ристески денеска им доделија благодарници на сите оние кои учествуваа во гаснењето на пожарот кој

Read more