ВИДЕО: Евакуирани над 60.000 луѓе поради ерупцијата на вулканот Мајон на Филипините

По неколкудневни ерупции, утрово најактивниот вулкан на Филипините, Мајон, исфрли лава до 600 метри висина. Лавата направила облак од пепел

Read more

Над 240 загинати поради тајфунот Тембин на Филипини, Виетнам ќе евакура преку 1 милион жители

Бројот на загинатите поради тајфунот Тембин, што предизвика лизгање на земјиштето и поплави во јужните делови на Филипините, достигна до

Read more