Видео – ВМРО-ДПМНЕ: Власта под итно да се откаже од промената на прилепската и македонската историја

„Нека е честит „3-ти Ноември“ – Денот на ослободувањето на Прилеп. На овој ден 1944 година градот Херој, градот првоборец,

Read more

Видео – СДСМ : Да се залагаме за истите вредности за кои загинале хероите од НОВ, а тоа се слободна и просперитетна Македонија

Општинската организација на СДСМ на сите граѓани денеска им го честиташе „3-ти Ноември“ – Денот на ослободувањето на Прилеп.  

Read more

Видео: Одбележување на Денот на ослободувањето на Прилеп – „3-ти Ноември“

Со пригодна свеченост и положување на свежо цвеќе на спомениците на Методија Андонов Ченто, Кузман Јосифоски – Питу и Могилата

Read more

ВИДЕО : Предавање за делото на борците од НОБ по повод „3 Ноември“

По повод празникот „3-ти Ноември“, денот на конечното ослободување на Прилеп, прилепската боречка организација организираше предавање за присет на делото

Read more

Од денес може да се доставуваат предлози за општинските награди и признанија „3 Ноември”

По повод одбележувањето на празникот на Општина Прилеп – „3 Ноември“, Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделување награди

Read more