Најдобар газда на светот: На своите работници им подели 10 милиони долари, најмалиот бонус е 50.000

Декември е време кога работниците ширум светот се радуваат на своите божикни бонуси, меѓутоа основачот и директор на градежна фирма

Read more

Феномен на Гренланд: Езеро исчезна за само пет часаФеномен на Гренланд: Езеро исчезна за само пет часа

Истражувачите во реално време набљудувале како езеро кое се наоѓа на површината на дебелиот мраз на Гренланд за неколку часа

Read more

Затвор во Германија претворен во хотел, гостите спијат зад решетки и во затворски униформи

Историскиот затвор во градот Фјурстенау во северозападна Германија по повторното отворање работи веќе извесно време, но сега како хотел. Бројни

Read more

Непалски планинар постави рекорд искачувајќи ги 14-те највисоки врвови за шест месеци

Непалскиот алпинист Нирмал Пурџа ги покори сите 14 највисоки врвови на планетата повисоки од 8.000 метри за 189 денови, поставувајќи

Read more