ВИДЕО – Македонскиот Модиљани – Никола Мартиноски и уникатните дела во неговата Галерија во Крушево

  КОЊИЧКИ КЛУБ МУСИЦА – КРУШЕВО 078-377-315   Галеријата на Никола Мартиноски во Крушево е еден од неколкуте музеи во

Read more

ВИДЕО – „Леарницата“ која Османлиите никогаш не ја пронајдоа – чувар на борбата за слобода

  КОЊИЧКИ КЛУБ МУСИЦА – КРУШЕВО 078-377-315   Поседувањето на оружјето отсекогаш во историјата одигрувало значајна улога во добивањето на

Read more

ВИДЕО – Слепченскиот манастир – милениумски чувар на многу историски тајни, уникатна убавина и раритетна уметност

  Манастирот посветен на Свети Јован Претеча во близина на демирхисарското село Слепче е еден од најпосетуваните православни храмови во

Read more

ВИДЕО – Четирите цркви во Крушево – симбол на христијанството, славната историја и борбата за слобода

  Покрај прекрасната природа, вечното почивалиште на Тоше, големиот број на музеи и споменици на културата заштитени со закон и

Read more

ВИДЕО – Од мамутите до конзулите, од праисторијата до модерната уметност – Битола низ милениуми

Битолскиот Завод и Музеј е сместен во објектот на некогашното високо воено училиште или воена гимназија, која функционирала додека на

Read more

ВИДЕО – Нераскажаната приказна за Прилеп, преку Керамија, подемот во Византија, изградбата на уникатните цркви, па се до Кралот Марко

  Населен уште од праисторијата, со постојан континуитет се до денес, Ридот Маркови Кули и неговата околина, претставуваат место кое

Read more

Ексклузивно видео : Како изгледаат старите скривници во Прилеп-стотици метри од мрежа на тесни ходници со простории поврзани помеѓу себе

  Во ова издание на рубриката Збор 2 на порталот Инфо Компас ќе може да погледнете како изгледаат старите напуштени

Read more