Изградба на канализација во Норово, асфалтирање на пат и изградба на цевковод во Саждево

Започнува имплементацијата на три големи проекти за населените места во општина Крушево – изградба на фекална канализација прва фаза во

Read more

Жена тешко повредена кога комбе удрило во „тико“ на патот Прилеп-Крушево

Вчера утрото на патот Крушево-Прилеп се случила сообраќајна незгода во која со тешки повреди се здобила 64-годишна жена, пренесуваат од

Read more

10 годишната Фани Јованоска од Крушево „гази“ се пред себе на големиот меѓународен турнир во пинг понг во Шведска

Овие денови, Фани Јованоска од Крушево се бори како лавица во Шведска на многу силен турнир во пинг понг, за

Read more

ВИДЕО – Државниот инспекторат за животна средина забрани одложување на хемиски отпад на депонијата во Крушево

По сторијата на Сител дека на крушевската депонија со години наназад се одлага хемиски отпад односно епоксидна и полистерска смола

Read more

ВИДЕО – Дали хемискиот отпад кој со години се одлага на крушевската депонија е штетен по здравјето на луѓето ?

Подолг период на крушевската депонија се одлага хемиски отпад спакуван во метални буриња. Освен што се депонира таму, бидејии депонијата

Read more