Витаминка со нова донација за ТППЕ Прилеп – навално противпожарно возило

Витаминка денеска ја реализираше втората донација за Територијалната противпожарна единица на Општина Прилеп. Донирано е навално противпожарно возило, марка DENNIS,

Read more

ВИДЕО – Утре во Прилеп започнува бесплатната вакцинација против сезонски грип

Центарот за јавно здравје од Прилеп од утре 22.11.2019 година започнува со редовната бесплатна вакцинација против сезонски грип. За оваа

Read more

Предавање за лажните вести и медумската писменост на средношколците од СОУ „Орде Чопела“ – Прилеп

Денеска во СОУ „Орде Чопела“ во Прилеп се одржа едукативно предавање за медиумска писменост и препознавање на лажни вести, во

Read more

ВИДЕО – Започна откупот на тутунот, се очекува добра цена и за 6% повеќе килограми од лани

Започна откупот на тутунот за реколтата 2018/2019. Лани имаше произведено околу 25 милиони килограми, а годиинава се очекувало 6% повеќе.

Read more

ВИДЕО – Младеноски: Лагите на Јованоски немаат крај, а од ветените проекти нема ниту шајка

Лагите на градоначалникот Илија Јованоски немаат крај! Истите проекти кои ги најавуваше пред локалните избори само се пролонгираат со нови

Read more

ВИДЕО – Николоска: Рекордни покачувања на платите на здравствените работници

Владата предводена од СДСМ докажува дека води вистинска грижа за пациентите и здравствените работници. Како одговорна и владеачка политичка партија,

Read more