Кузевски : Поради крајната неодговорност на одредени поединци во Прилеп, страдаше целата заедница, затоа резултатот е ваков како што е

Почитувани сограѓани поминаа 54 дена од првиот официјално регистриран случај на Ковид 19 во нашиот град. Два месеци изминати во

Read more

Здравите животни навики ги нема во наставно-воспитниот процес, да се воведе предметот „Здравје“, фирмите да заштитуваат работниците

Корона-кризата многу ги оптоварува ментално граѓаните. Затоа научниците предлагаат поразбирлива комуникација и едукација со нив и поттик на сопствената одговорност

Read more

Духот го стимулира имуниот систем, вербата за опстанок, надежта – стравот има клучна улога за нашиот опстанок

Секогаш кога ќе сакав да напишам нешто за актуелната состојба со пандемија и менталното здравје, ќе ми се јавеше некој

Read more

Ново играње со човечките судбини на и онака напатениот народ

Како да не беше доволно 12 годишното изживување врз сопствениот народ, уценувањето, заплашувањето, присилното терање да одат на митинзи, да

Read more