Во Канатларци се одржа традиционалното „Ашуре“

Како и секоја година делегација на Општина Прилеп присуствуваше на традиционално „Ашуре“ во н.м. Канатларци на покана на Бекташиската Верска Заедница,

Read more

ВИДЕО : Над 200 учесници на меѓународниот натпревар во ориентација „Пеце Атанасоски“ во Прилеп

Во Прилеп се одржа 6-тиот по ред меѓународен натпревар во ориентација „Пеце Атанасоски“. Натпреварот траеше 3 дена од 29 септември

Read more

Хаос на стартот на референдумот во Каталонија

Каталонскиот референдум за независност започна хаотично, со судири помеѓу полицијата која што се обидува да го спречи гласањето и граѓаните

Read more

ВИДЕО-Јованоски: Ќе изградиме „Здравствено спортско рекреативен центар“ со покриен базен

Денес прес конференција одржа кандидатот за градоначалник од редовите на СДСМ за Прилеп, Илија Јованоски. Тој го обвини неговиот конкурент

Read more

ВИДЕО: Започна 4-тиот по ред велосипедски настан „Тура преку Слива“

Во Прилеп започна 4-тиот по ред велосипедски настан „Тура преку Слива“. Организатор е здружението „Велосипед 2015“ со поддршка на Општина

Read more