Започна 17-тиот по ред меѓународен музички детски фестивал „Ѕвездички“

Вечерва во Прилеп започна 17-тиот по ред меѓународен музички детски фестивал „Ѕвездички“. Фестивалот трае 2 дена. Втората фестивалска вечер ќе се

Read more

ВИДЕО – Ристески : Продолжуваме да се грижиме за културно–историското наследство и уметност

Општество без традиции и култура, нема идина. Наша должност е да го зачуваме  идентитетот. Ние веќе 12 години посветено и

Read more

Видео-СДСМ: Каде исчезнаа скапо платените паркинг рампи кои денес Ристески пак ги ветува?

Повторувањето на своите неуспешни проекти, односно нивното повторно предлагање како решенија за постоечките проблеми е најдобар доказ за безидејноста на

Read more

ВИДЕО – ВМРО – ДПМНЕ : Општина Прилеп 12 години инвестира во развој младинското самовработување

Мерило за економски и социјален развој за една заедница, општество, е кога младите ќе почнат да се трансформираат од баратели

Read more

Видео-Јованоски: Ќе обезбедиме енергетско ефикасни фасади за граѓаните

Сликата на стамбени објекти чии фасади се распаѓаат не е реткост во Прилеп. Во соработка со Европската банка за обнова

Read more