Видео: Започна прославата на 11 Октомври во Прилеп

Со импровизиран напад на Участакот и спектакуларен огномет вечерва во Прилеп започна одбележувањето на големиот национален празник „11 Октомври “.

Read more

СДСМ: Искрено извинување до целата јавност за лапсусот во нашата денешна изјава од партизанското спомен обележје кај месноста „Песјобрдце“.

Еден од најзначајните и најголемите датуми во нашата историја е секако денот на започнување на НОБ, односно 11 Октомври и

Read more

ВИДЕО – ВМРО-ДПМНЕ : Ние си имаме наша македонска историја, а Зоран Заев и СДС сакаат да ја сменат

Во ова исто време на 10 Октомври, започна вооруженото востание на Македонскиот народ против бугарскиот фашистички окупатор. Овде, во овој

Read more

ВИДЕО – СДСМ : Во очи 11 октомври го чистиме споменикот кај „Песјобрдце“

11-ти октомври е еден од најважните празници во државотворната историја на Република Македонија. Празник кој е на исто рамниште со

Read more

ВМРО-ДПМНЕ : Сите населени места кои ги наведе Јованоски веќе имаат патишта, водоводи, канализација и училишта

Господине Јованоски, повторно на површина излегува вашата неукост и непознавање за локалната самоуправа за која претендирате да бидете градоначалник.  Сите

Read more

ВИДЕО – Јованоски : Урбанизирани села со канализација, асфалт и вода, се мој приоритет!

Недозволиво е во 21 век, во нашата општина, се уште да има населени места без вода за пиење, без пристапни

Read more

Традиционална крводарителска акција по повод празникот „11 Октомври“

Денеска во просториите на Домот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп се одржа веќе традиционалната крводарителска акција по повод големиот

Read more