Зоран Заев: Македонија ќе биде 30-та членка на НАТО и ќе почне преговори со ЕУ

Кога на секого му е јасно дека Никола Груевски е минато, недозволиво е Прилеп да остане неосвестен. Прилеп прв се

Read more

ВИДЕО : По 8-ми пат во Прилеп се одржа „Фестивал на медот“

Во организација на пчеларското здружение „Братство“ од Прилеп по 8-ми пат се одржа манифестацијата „Фестивал на медот“. На фестивалот учествуваат

Read more

ВИДЕО – ВМРО-ДПМНЕ : Во наредните 4 години Прилеп останува гордост на секој прилепчанец!

И во наредните години како и до сега, продолжуваме со работа, продолжуваме да го градиме Прилеп со цел да остане

Read more

СДСМ : Во недела граѓаните на Ристески ќе му покажат црвен картон

Очајноста на Марјан Ристески и нервозата заради сознанието дека во недела ќе доживее тежок изборен пораз, станува сѐ повидлива. Кога

Read more

ВИДЕО : Во Прилеп се одржа традиционалната „Килимијада“

Во Прилеп, по повод празникот „11 Октомври“ се одржа традиционалната манифестација „Килимијада“ чија цел е зачувување на нашиот фолклор и

Read more

ВИДЕО – Ристески : Еднократен отпис на долгови за вода и ѓубретарина за граѓаните од социјално загрозени семејства

Денес, на овој голем празник на сите граѓани на Република Македонија, на овој голем празник на сите граѓани на Oпштина

Read more

ВИДЕО – Јованоски : Денешниот 11 Октомври е предвесник на промените во Прилеп

Денеска се навршуваат 76 години од почетокот на НОБ во 1941 година. Прилеп како револуционер положи 10 Народни херои, 154

Read more

ВИДЕО – Ристески : Лицемерно е луѓе кои ја менуваат историјата да се поклонуваат на Могилата

На сите граѓани на Р. Македонија, на сите граѓани на Општина Прилеп им го честитам, 11 Октомври, денот на народното

Read more