Прилеп го одбележа државниот празник 23 –ти Октомври

По повод одбележувањето на државниот празник 23-ти Октомври, Денот на македонската револуционерна борба, делегација од локалната самоуправа на општина Прилеп

Read more

ВИДЕО : „Caves the gates to the past“ од прилепчанецот Јован Тодоровски во потесната селекција на ЕХО фестивалот

Видеото на Јован Тодоровски, член на спелеолошкиот клуб „Златоврв“ од Прилеп, насловено како „Caves the gates to the past“ е

Read more

Иванов: Денешниот празник е симбол за непокорот и борбата на македонскиот народ за слобода и независност

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, по повод одбележувањето на државниот празник 23 Октомври – Денот на Mакедонската револуционерна борба,

Read more