ВИДЕО : Винарници издлабени во камен – уште еден од уникатните белези на прилепско

Можеби малку мина знаат дека во околината на Прилеп и Мариово може да се најдат голем број на винарници издлабени

Read more

Голем подем на независните театарски групи во Македонија, меѓу нив и на „Чин 4 Сцена 5“ од Прилеп

Во последниот период независните театарски групи во Македонија доживуваат вистински подем и презентираат претстави со еднаков квалитет како оние на

Read more

Обезбедени над 16.000 оброци за социјално загрозените преку акцијата „Нахрани 1.000”

Пет тони храна или повеќе од 16.000 оброци за граѓаните од социјално ранливи категории беа собрани во еднодневната акција „Нахрани

Read more

ВИДЕО : Активисти за смена на Трамп фрлале по него со руски знаменца

Американскиот претседател Доналд Трамп доживеа непријатно изненадување на Капитол хил, кога еден од активистите на групата која бара отповикување на

Read more