„Into the darkness“, фотографија на Марјан Темовски од Прилеп доби трето место на ЕХО Фестивалот

„Into the darkness“, фотографија на Марјан Темовски од Прилеп е избрана меѓу трите најдобри фотографии на конкурсот на ЕХО Фестивал

Read more

Панчев и Најдовски и официјално признати како светски клупски шампиони

Дарко Панчев и Илија Најдовски сега веќе и официјално се признати како светски клупски шампиони, по одлуката на ФИФА да

Read more

Први обвиненија за руското мешање во американските претседателски избори

Американската федерална порота во Вашингтон ги издаде првите обвиненија во истрагата за наводното руско мешање во изборите на САД во

Read more

Мадрид ја превзема власта во Каталонија

Барселона се освестува после вчерашната унилатерална прокламација на независност и прогласување на Република.   Шпанскиот премиер Маријано Рахој изутринава официјално

Read more