Германската ВИК ја интензивира соработката со Општина Прилеп

Градоначалникот на Општина Прилеп, Илија Јованоски денеска оствари средба со претставници на германската компанија ВИК (WIK) за производство на апарати за

Read more

ВИДЕО – Христоски: Започнуваме со изградба на инфраструктура во зоната „Опаленик“ и враќање на Крушево на туристичката мапа

Екипата на Инфо Компас разговараше со новиот градоначалник на Крушево, Томе Христоски. Разговаравме за постојните проблеми, но и за идните

Read more

ВИДЕО : Миле Талевски е новиот претседател на Советот на Општина Прилеп

На свечена седница, денеска е конституиран новиот Совет на Општина Прилеп, а советникот Миле Талевски, носител на листата на победничката

Read more

Каталонија би можела да добие поголема автономија

Разрешениот каталонски лидер Карлес Пучдемон пристигна на работа во седиштето на регионалната Влада, на првиот работен ден по едностраното прогласување

Read more

За еден наставен предмет ќе има повеќе учебници

Министерството за образование ќе го менува Законот за учебници за основно и средно образование објавено е на Единствениот електронски регистар

Read more