Граѓаните и за годинава ќе мораат да поднесат годишна даночна пријава

За годинава останува обврската на граѓаните да поднесат хартиена годишна даночна пријава до шалтерите на Управата за јавни приходи. Од

Read more

Дескоска: Се бара решение за долговите за струја на битолските училишта

Училиштата во општина Битола и студентските домови „Томе Стефановски-Сениќ“ и „Пелагонија“ денеска добија предупредување за исклучување на електричната енергија и

Read more

Во четврток забрането движење околу стрелиштето Леково, ќе има пробно испукување со оружје

Во четврток (07.12.2017г.) од 09.00 од 16:00 часот, на стрелиште Леково- Прилеп ќе биде спроведено пробно испукување со оружје на

Read more