Јанева: Ќе ги прошириме истрагите за „Странски служби“ и „Друмарина“

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денеска најави дека истрагата за случајот „Странски служби“ ќе биде проширена.   „Лично бев изненадена

Read more

Турција забрани дочек на Нова година на истанбулскиот плоштад Таксим

Од безбедносни причини, турските власти забранија новогодишна прослава на истанбулскиот плоштад Таксим.   Полицискиот началник на истанбулската општина Бејоглу, Исмаил

Read more