Предновогодишни средби на градоначалникот Јованоски со првачињата, децата со посебни потреби од „Ѕуница“ и граѓански здруженија

Градоначалникот на Општина Прилеп, Илија Јованоски денеска присуствуваше на приредбата организирана за првачињата од нашиот град, по повод новогодишните празници,

Read more

Доделување награди за најдобрите натпреварувачи од џудо клубот „Сеишин“

Вчера џудо Клубот „Сеишин“ од Прилеп го одржа последниот тренинг за 2017 година на кој беа доделени наградите за најдобрите

Read more

Во самоубиствен напад во Авганистан загинаа 40 лица, ИД ја превзеде одговорноста

„Исламска држава“ ја презеде одговорноста за самоубиствениот напад во канцеларијата на новинската агенција „Гласот на Авганистан“ и во шиитскиот културен

Read more

УНИЦЕФ: Децата од кризните подрачја се изложени на напади од шокантни размери

Детскиот фонд на Обединетите Нации, УНИЦЕФ, соопшти дека нападите врз деца во конфликтните зони низ светот достигнале „шокантни“ нивоа во

Read more