Општина Прилеп : Сите изборни ветувања, поточно Програмата на градоначалникот Јованоски, се реализира чекор по чекор

Разбирливо е што советниците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во Советот на Општина Прилеп, немаат информации за работата на новата локална

Read more

СДСМ : ВМРО-ДПМНЕ остави пустош од невидени размери на секое поле во Прилеп

После 12 години криминал, корупција, местење тендери, рекет и  уништување човечки судбини, ВМРО-ДПМНЕ остави пустош од невидени размери на секое

Read more

ВИДЕО – ВМРО – ДПМНЕ : 100 дена само лаги и реваншизам на градоначалникот Илија Јованоски

Поминаа првите 100 дена од изборот на Илија Јованоски за градоначалник на Општина Прилеп! Поминаа срамежливо, штуро, во молк, завиени

Read more

Церар: Словенија не прифаќа нови преговори за границата со Хрватска

Словенечкиот премиер, Миро Церар истакна дека Словенија ќе ја спроведува одлуката на Арбитражниот суд за границата со Хрватска во Пиранскиот

Read more

Владата во дилема: Клиничкиот центар на постојната или на нова локација во Бардовци

Клиничкиот центар „Мајка Тереза“ кој требаше да се ре-изгради во Скопје, сè уште нема локација.   Премиерот Зоран Заев истакна

Read more