ВИДЕО : Христоски : Во 2018 Крушево го очекува градежна експанзија

Пред околу 2 месеци екипата на порталот Инфо Компас го направи првото интервју со градоначалникот на Општина Крушево, Томе Христоски,

Дознај повеќе

Општина Прилеп најавува поинтензивна соработка со владини институции од Република Унгарија

Од Општина Прилеп информираат дека воспоставувањето соработка меѓу Општина Прилеп и владини институции на Република Унгарија, како и имплементација на

Дознај повеќе

Водата за пиење од јавните чешми во с. Плетвар и крајпатната чешма кај „Че“ не е безбедна за пиење

Врз основа на направеното тестирање на водата за пиење од мерното место Плетвар крајпатната чешма кај ресторанот „Че“, од Центарот

Дознај повеќе

Заев на средба со амбасадорите од Дипломатскиот Клуб: Секоја добра идеја и искуство се добредојдени

На покана на Кабинетот на Претседателот на Владата на Република Македонија, делегација на Дипломатскиот Клуб денеска оствари средба со премиерот

Дознај повеќе

Мајк Тајсон започнува бизнис со одгледување на „магичната билка“

Откако Калифорнија дозволи продажба и користење на марихуаната за рекреативни цели, поранешниот светски боксерски шампион, Мајк Тајсон одлучи да почне

Дознај повеќе