ВИДЕО – Талевски : Ќе се изработува виртуелна платформа за 6 археолошки локалитети во Македонија

Христијан Талевски е асистент и истражувач во ЈНУ Институт за старословенска култура од Прилеп чиј проект – „Просторна ГИС базирана

Дознај повеќе

ВИДЕО – ВМРО-ДПМНЕ : За СДС и градоначалникот на Прилеп Илија Јованоски не важат законите

Г-дине градоначалник, Илија Јованоски, Ве повикуваме пред  целата јавност да кажете по кој закон е именувана директорката  на градинките во

Дознај повеќе

Хаос во швајцарско одморалиште: Снегот зароби 13 илјади туристи, се евакуираат со хеликоптери

Големите снежни врнежи заробија 13 илјади туристи во Зермат, еден од најпопуларните скијачки одморалишта во Швајцарија.   Снегот ги блокираше

Дознај повеќе

ВИДЕО – Тркља : Угостителскиот објект „The Gallery House Pub“ ми беше запален поради рекет и изнуда на пари

Сопственикот на угостителскиот објект „The Gallery House Pub“ од Прилеп, Бисерко Тркља, кој изгоре на 31 декември денеска на прес

Дознај повеќе