ВИДЕО : Наместо да бидат в црква грчките свештеници протестираат со пароли „Македонија е грчка“

Повеќе православни свештеници пред два дена демонстрираа по улиците на југозападното грчко гратче Аигио против употребата на терминот Македонија во

Read more

Никој од власта не го праќа Законот за употреба на јазиците во Венецијанската комисија

На интернет страницата на Венецијанската комисија, советодавното тело на Советот на Европа, засега нема ниту една информација дека некој од Македонија

Read more