Мегленски се врати во Победа-ќе биде прв помошник на Бубања

Пред почетокот на денешниот тренинг идниот претседател Небојша Стојковиќ и Спортскиот директор Јане Николоски на фудбалерите на Победа им го

Дознај повеќе

ВИДЕО : „Snowlandia“ – Полска го отвори најголемиот лавиринт од снег во светот

Во паркот „Snowlandia Zakopane“ во Полска се отвори најголемиот снежен лавиринт во светот, кој се протега над 2.500 квадратни метри!

Дознај повеќе

Ученици од СОУ „Ѓорче Петров“ – Прилеп ќе се запознаваат со културата, историјата и традицијата на Шпанија

Од 28.01 до 03.02 група од 5 ученици и 2 професори од СОУ „Ѓорче Петров“ од Прилеп ќе престојуваат во

Дознај повеќе

Пронајдена Клотилда: Последниот брод што нелегално превезувал робови во САД пред речиси 160 години

На брегот на делтата во која реките Томбигби, Тенсов и Мобил се влеваат во истоимениот залив во американската држава Алабама,

Дознај повеќе

Познати играчите кои ќе настапат на годинешниот Ол-стар натпревар во „Стејплс центар“

Познати се сите 24 играчи кои ќе настапат на ревијалниот „Ол-стар“ натпревар чиј домаќин годинава ќе биде  „Стејплс центарот“ во Лос Анџелес.

Дознај повеќе