ВИДЕО : Општина Прилеп се уште нема одлучено дали ќе прави училиште во населбата „Сточен пазар“

Општина Прилеп се уште нема одлучено што ќе прави со објектот кој што градеше претходната локална самоуправа, во населбата „Сточен

Read more

Прилепските архитекти побараа ослободување на тротоарите узурпирани од сопствениците на угостителските објекти

Градоначалникот Илија Јованоски денеска оствари средба со дваесетина архитекти од Прилеп. Целта на средбата, која беше реализирана на иницијатива на

Read more

ВИДЕО: Пустината го „голта“ напуштениот град на дијамантите во Намибија

Колманскоп во Намибија е град на духови од 1954 година. Тогаш го напуштиле последните жители, главно рудари кои работеле во

Read more

Одложен изборот на претседател на Владата на Каталонија

Спикерот на каталонскиот парламент Рогер Торен ја одложи расправата на регионалното собрание на која требаше да биде реизбран Карлес Пучдемон

Read more