ВИДЕО – Рускиот амбасадор ја отвори прекрасната изложба на фотографии „Москва денес“ во Прилеп

Рускиот амбасадор Олег Шчербак вечерва во Прилеп, во домот за култура „Марко Цепенков“, ја отвори изложбата на фотографии насловена како

Read more

ВИДЕО – Катерина Николоска е победник на 15-тата по пред манифестација „Вешта жена“ во Прилеп

Вечерва во Прилеп се одржа 15-тата по ред манифестација „Вешта жена“ на која со своите уникатни специјалитети се натпреваруваа 5

Read more

Тесла бил опседнат со бројот 3 и мразел луѓе со прекумерна тежина : пет интересни факти за генијалецот

Никола Тесла е роден во 1856 година, и отсекогаш бил уникатна и енигматична историска фигура. Неговиот придонес за науката долго време

Read more