ВИДЕО – Џудо клубот „Бушидо“ од Прилеп се врати со 10 медали од меѓународниот турнир во Војводина

Џ.К. „Бушидо“ од Прилеп уште еднаш докажаа дека се еден од најперспективните и еден од најдобрите џудо клубови во Прилеп

Read more

Ставре Јада со нови меѓународни успеси – прво место на натпревар во Грција

Македонскиот репрезентативец Ставре Јада го освои првото место со 76 ФИС поени натпреварот, кој викендов се одржа во Мецово, Грција.

Read more

ВИДЕО – 7,5 милиони денари Општина Прилеп ќе додели на граѓанските здруженија и спортски клубови

Денеска во Општина Прилеп се одржа 5-тиот по ред т.н. „Граѓански парламент“ на кој градоначалникот Јованоски на присутните им го

Read more

ВИДЕО – Земјоделците од Прилеп : Досега се увезуваше брашно со помал квалитет од оној кој го пишува на декларациите

Земјоделците членови на Регионалниот сојуз на земјоделци „Клас“ од Припеп излегоа со став дека ја поддржува одлуката на Владата на

Read more