ВИДЕО – НВО „РОМА СОС“ бара затворање на подрачното основно училиште „Добре Јованоски“ – Прилеп

НВО „РОМА СОС“ од Прилеп бара затворање на училишната зграда на подрачното основно училиште „Добре Јованоски“ затоа што според нив

Read more

ВИДЕО – Утре започнува 53-тиот по ред театарски фестивал „Војдан Чернодрински“

Утре започнува 53-тото издание на театарскиот фестивал „Војдан Чернодрински“.  Фестивалот ќе го отвори „Ничија земја“ на МНТ. Според уметничкиот директор

Read more

Општина Прилеп демантира дека ќе врши еутаназија на кучињата туку бил даден само предлог за измена на законската регулатива

Општина Прилеп остро ги демантира наводите дека „Градот Прилеп ќе врши еутаназија на кучињата“. Со овој наслов и извадена изјава

Read more