Мицкоски : Ова е договор за капитулација, нема да поддржиме промена на Уставот, референдумот да биде задолжителен

Денеска е тежок ден за Република Македонија, пред малку видовме прес конференција со која поразот се прикажува за лажна победа,

Read more

Заев : Македонија ќе го менува Уставот – Република Северна Македонија за севкупна употреба

Имаме историско, вековно решение. Градиме пријателство меѓу двете земји, коие никогаш не било поголемо. Решаваме две ипол децениски спор, за

Read more

Дескоска: Европските стандарди се потреба на граѓаните, а не само услов за пристапни преговори со ЕУ

Реформите ги правиме за подобрување на човековите права, за создавање на систем на владеење на правото, затоа што европските стандарди

Read more