ВИДЕО – Започна 44-тиот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“

Во Прилеп на камената бина на плоштадот „Александрија“ вечерва започна 44-тиот фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“. На фестивалот

Read more

ВИДЕО – ЦСЛУ – Прилеп свечено одбележа 55 години од скулпторскиот симпозиум во мермер

Центарот за современа ликовна уметност од Прилеп вечерва во домот за култура „Марко Цепенков“ одбележа 55 години постоење од скулпторскиот

Read more

ВИДЕО – Крушево доби Инфо центар за параглајдинг, летово се закажани околу 10 меѓународни натпревари

Крушево полека, но сигурно станува една од најдобрите параглајдинг дестинациии во Европа. Само за ова лето закажани околу 10 меѓународни

Read more