ЕП поддржува почеток на преговори следната година, но потсетува и на големиот број реформи кои треба да се направат

Нацрт-извештајот на Европскиот Парламент за Македонија дава полна поддршка за почетокот на преговорите со ЕУ во јуни 2019. За извештајот

Read more

Нотирани се бројни неправилности во АКМИС системот – 860 предмети биле заташкани

Користењето на информатичкиот систем за автоматска прераспределба на предмети (АКМИС) во голема мерка не функционирало, односно во распределувањето на предметите

Read more