По реакциите дека Општина Прилеп ја заборави годишнината од смртта на Ченто, општинска делегација положи цвеќе пред неговиот споменикот

Откако опозиционата ВМРО-ДПМНЕ и дел од здруженијата на граѓани ја обвинија Општина Прилеп дека денеска заборави да ја одбележи 61

Дознај повеќе

ВИДЕО – Земјоделците од прилепско бараат прогласување на елементарна непогода и 100% обештетување

Жителите на Мало и Големо Коњари во Прилеп бараат власта под итно да прогласи елементарна непогода во овој регион и

Дознај повеќе